Armrestlinga turnīrs drosmīgajiem
Publicēts 12. novembrī, 2009.
Armrestlings ir sporta veids, kuru vairums cilvēku ir iemīlējuši jau no bērnības. Ar to var nodarboties gan sievietes, gan vīrieši, gan jauni, gan veci, gan lieli, gan mazi – tas pieejams visiem un neprasa daudz līdzekļu. Šajā sporta veidā nav priekšnieku un padoto, bagāto un nabago, - šie nosacījumi pazūd, satverot pretinieka roku. Tas ir īsts patiesības mirklis – nepalīdz ne sakari, ne nauda, ne stāvoklis sabiedrībā, tikai spēks, raksturs, griba un vēlme būt pirmajam.

Šā gada 14. novembrī pulksten 14:00 t/c „Domina” (Ieriķu iela 3) visi drosmīgie, spēcīgie, atjautīgie Latvijas vīrieši, kā arī mediju pārstāvji tiek aicināti uz armrestlinga turnīru amatieriem, ko organizē t/c „Domina” un Latvijas Armrestlinga asociācija.

Sacensības notiks vīriešiem divās svaru kategorijās – līdz 75 kg un virs 75 kg. Roku laušanās notiks stāvus pēc divu mīnusu sistēmas, cīņa – ar labo roku. Galvenā sacensību tiesnese būs daudzkārtējā Latvijas armrestlinga čempione un 2007. gada pasaules čempione Žanna Čingule, savukārt par skatītāju labsajūtu un atmosfēru rūpēsies daudzkārtējs Latvijas čempions, pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieks Jānis Amoliņš. Dalībnieku ērtībai sacensību dienā no pulksten 12:00 līdz 13:30 notiks reģistrācija.

Gandrīz visu valstu pārstāvji, lielākoties gan paši lauzēji, uzskata, ka tieši viņi ir armrestlinga aizsācēji. Piemēram, vikingi Skandināvijā esot mērojušies spēkiem jau alu laikmetā, bet gruzīni, osetīni un abhāzi jau izsenis staigājuši un cīnījušies no ciema uz ciemu, lai noskaidrotu spēcīgāko vīru. Savukārt Krievijā neviens pasākums nav beidzies bez roku izvicināšanas – laušanās ar rokām. Arī latvju bāleliņi negrib atpalikt un zina teikt, ka kurzemnieki un latgaļi jau no neatminamiem laikiem spēkojušies tieši šādā veidā, diemžēl rakstisku liecību par šādām aktivitātēm nav, tādēļ gadu laikā armrestlinga vēsture ir mainījusies un turpina mainīties.

Visticamākā versija par armrestlinga dzimteni gan ir saistīta ar Ēģipti. Reiz tuksnešainajā Ēģiptē kapenēs tika atrasts sienas zīmējums, kurā bija redzamas pirmās armrestlinga sacīkstes, kas norisinājušās aptuveni pirms 2000 gadu pirms mūsu ēras, un tagad šis sporta veids ir iemantojis neviltotu cieņu un popularitāti. Tiesa gan, armrestlings, kāds tas ir saglabājies līdz mūsdienām, ir tikai neliela daļa no tā, kāds tas bija pirmssākumos indiāņu ciemos un kāds tas bija attēlots Ēģiptes sienas zīmējumos.

Laikā no 5. līdz 15. novembrim t/c „Domina” piedāvā vīriešu dienas – auto, moto, sports un iepirkšanās vienuviet. Ikvienam vīrietim ir iespēja iepazīties ar jaunākajām tendencēm tehnoloģiju un kosmētikas tirgū, izmēģināt savus spēkus armrestlinga jeb roku cīņu turnīrā, novērtēt dažādus braucamrīkus un izbaudīt vēl daudz lielisku piedāvājumu un atlaižu. Sekojiet līdzi jaunākajai informācijai: www.domina-shopping.lv un www.armwrestling.lv.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: