Emocijas Itālijas skatījumā
Publicēts 15. oktobrī, 2009.
Visā pasaulē ir desmitiem, simtiem, tūkstošiem, miljoniem cilvēku, kuri ik dienu rada daudz un dažādas lietas, kas ir ļoti nozīmīgas un cilvēka ikdienā ieņem noteiktu lomu. Nav jābūt ģēnijam, lai radītu, – vajadzīga tikai griba un apņemšanās, bet viss pārējais tāds nieks vien ir!

Arī Itālijas Festivāls laikā no 7. septembra līdz 7. oktobrim piedāvāja iespēju radīt, organizējot radošo dekoratīvās mākslas konkursu „Emocijas Itālijas skatījumā”, kurā piedalīties un paust savas emocijas ar mākslas palīdzību tika aicināti interešu izglītības iestāžu, pirmsskolas, vispārējās izglītības iestāžu, speciālo izglītības iestāžu, kā arī vizuālās mākslas pulciņu audzēkņi.

Ar Itālijas Ārējās tirdzniecības institūta un Izglītības un zinātnes ministrijas līdzdalību šā gada 17. oktobrī plkst. 13:00 t/c „Spice” otrā stāva „LIDO” bērnu pilsētiņā visi interesenti un mediju pārstāvji tiek aicināti uz svinīgu  radošā dekoratīvās mākslas konkursa „Emocijas Itālijas skatījumā” labāko darbu autoru apbalvošanas ceremoniju, kā arī izstādes atklāšanu.

Līdz 7. oktobrim ikvienam tika dota iespēja iesūtīt savu darbu, tādējādi piedaloties konkursā: paši mazākie konkursanti – pirmsskolas vecuma bērni un bērni vecumā no 7 līdz 12 gadiem ar flomāsteru palīdzību veidoja ietvaru kādam attēlam vai savai fotogrāfijai. Bērni vecuma grupā no 13 līdz 15 gadiem tika aicināti attēlot skatienu uz pasauli ar ”vintage” metodi – zīmējot, gleznojot, līmējot u.tml., radot jebko, kas izskatās tā, it kā mūsu paaudze būtu aizsūtīta pagājušajos gadsimtos. Savukārt 15-18 gadus veci jaunieši izrotāja stikla vāzes, spoguļus un glāzes ar izsmalcināto ”leduspuķes efekta” tehniku, kā arī ar Itālijai raksturīgajiem zīmējumiem vai simboliem. 18 gadus un vecāki jaunieši, kā arī pieaugušie apgleznoja zīdu – tumšā auduma aksesuārus (kaklasaites, salvetes, lakatus, šalles u.tml.), izmantojot akvareļa tehniku.

Pavisam konkursā piedalījās audzēkņi no 40 mācību iestādēm, - vairāk nekā 400 bērni, pusaudži, jaunieši un pieaugušie, kas žūriju pārsteidza ar oriģinalitāti, radošo talantu un neierasto skatījumu caur mākslu.

Iesūtītos darbus vērtē speciāli konkursam izveidota žūrijas komisija, kas izvērtēšanu veic piecās vecuma grupās, par galvenajiem vērtēšanas kritērijiem izvirzot atbilstību pielietotai tehnikai, darba kvalitāti un, protams, darba oriģinalitāti. Jau sestdien, 17. oktobrī žūrija paziņos un apbalvos labāko darbu autorus.

Visi tie, kuri tomēr nesaņēma drosmi, lai pieteiktos konkursā, nepaguva laikus sagatavot darbus, un arī tie, kam vienkārši patīk māksla, aicināti aplūkot konkursa darbu izstādi līdz pat 31. oktobrim „LIDO” bērnu pilsētiņā, t/c „Spice” otrajā stāvā.

Nāciet un novērtējiet visu dalībnieku radītos darbus! Sekojiet līdzi jaunākajai informācijai Itālijas Festivāla oficiālajā mājas lapā: www.italijasfestivals.lv, kā arī Inovāciju izglītības centra „IDEJA” mājas lapā: www.ideja.edu.lv. Informāciju par Itāliju meklējiet arī šeit: www.enit.it.

Konkurss tiek organizēts, biedrībai „Radošās iniciatīvas centrs”, amatnieku studijai „FLEUR”, Inovāciju izglītības centram „IDEJA” un SIA RK „VILORI” sadarbojoties Itālijas Ārējās tirdzniecības institūta Pārstāvniecību Rīgā, Itālijas vēstniecības Tirdzniecības veicināšanas nodaļu un Itālijas vēstniecību Latvijā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: