Labdarības akcija „Neizmet – pārstrādā un dāvini!”
Publicēts 25. novembrī, 2009.
Tuvojoties Ziemassvētkiem, ikviens vēlas sev tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem pasniegt dāvanas, kas ir ne tikai praktiskas, bet arī pauž to sirds siltumu, ar kādu mums saistās šis īpašais brīdis. Laikā, kad daudziem klājas krietni grūtāk nekā citus gadus, ir vēl jo būtiskāk pilnvērtīgi izmantot visus mūsu rīcībā esošos resursus. Ap mums gadu gaitā ir uzkrātas dažādas lietas, kuras ar pavisam vienkāršu radošu pieskārienu ir iespējams pārveidot, dāvinot tām otro dzīvi vai pavisam jaunu pielietojumu.

Šajos Ziemassvētkos Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) mākslinieki un latviešu dizaina veikals „Paviljons” sadarbībā ar DnB NORD Vides glābšanas komandu rīko labdarības akciju „Neizmet – pārstrādā un dāvini!”. Akcijas laikā no nevajadzīgiem krāmiem un sīkumiem tiks radītas unikālas dāvanas, kuras būs iespējams iegādāties Ziemassvētku labdarības tirdziņā.

Līdz 6. decembrim ikviens tiek aicināts palūkoties sev apkārt un atbrīvoties no nevajadzīgiem krāmiem un sīkumiem, nogādājot tos veikalā „Paviljons”, kas atrodas tirdzniecības centrā „Domina”. Saziedotās mantas nonāks LMA mākslinieku rokās, kuri tās apstrādās, piešķirot jaunu veidolu. Tādējādi, lietderīgi izmantojot resursus, tiks radītas neierastas un interesantas lietas, kas nesīs to veidotāju ideju bagātību un sirds siltumu.

Jauku un interesantu Ziemassvētku dāvanu radīšanai var noderēt jebkuras lietas un sīkumi:

  • Sabojājusies vai vienkārši nevajadzīga mājas sadzīves tehnika – vecie blenderi, fēni, datoru detaļas un piederumi, pulksteņi u.tml.
  • Galda piederumi un trauki – karotītes, naži, dakšiņas, šķīvīši un krūzītes (noderēs arī saplēsti trauki), stikla izstrādājumi u.tml.
  • Aksesuāri un furnitūra – vecas somas, kaklasaites, džinsi, rokas pulksteņi, sprādzes, jostas, gredzeni, „vieni palikušie” auskari u.tml.
  • Rotaļlietas, eglīšu mantiņas, grāmatas, nelieli koka un metāla izstrādājumi.

Tirdziņa laikā gūtie līdzekļi tiks ziedoti sabiedriskā labuma organizācijai - Krīzes grūtniecības centram, kurā tiek sniegts atbalsts ikvienai sievietei, kura ir saskārusies ar neplānotu grūtniecību vai bērna zaudējumu, kā arī viņas tuviniekiem. Pašlaik centram ir ļoti nepieciešami līdzekļi informatīvajiem bukletiem, materiāliem, kas domāti lekcijām Latvijas skolās, kā arī pirmās nepieciešamības precēm un pārtikai grūtniecēm, kas nonākušas krīzes situācijā.

„Tagad ir progresīvi domāt par katra cilvēka ekoloģisko pēdu. Tas ir - cik daudz zemes resursu pārtērē katrs no mums. Un reklāmas tik mudina mūs izvēlēties aizvien jaunas un jaunas lietas. Kad Tu kaut ko pagatavoji pats? Kad Tu pats kaut ko salaboji? Bieži atkritumu tvertnē lido lietas, kuras to nav pelnījušas. Pieiesim šim procesam radoši un ne tikai izmetīsim, bet mācīsimies arī radīt,” aicina Māris Olte, DnB NORD Vides glābšanas komandas eksperts.

Ikviens, kurš ziedos sev nevajadzīgu lietu, ne tikai atbrīvos savu apkārtējo vidi no piesārņojuma, bet arī sniegs palīdzīgu roku Krīzes grūtniecības centra iemītniekiem. Savukārt katrs, kurš iegādāsies kādu no „Neizmet – pārstrādā un dāvini!” akcijas laikā radītajām mantām, ne tikai iegūs dāvanu sev vai draugam, bet arī pasniegs dāvanu kādam nelaimē nonākušam cilvēkam.

Visa aktuālā informācija par labdarības akciju „Neizmet – pārstrādā un dāvini!” atrodama mājas lapā www.izglabsim.lv/davini.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: